Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rosma kooli Triinu rukkileib

Argitoidud

Rosma kooli Triinu rukkileib

Tuuli Mathisen Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
üle 60 min
Retsept
2-3 spl Leivajuuretis
1 l Käesoe vesi
1 kg Täisterarukkijahu
75 g Suhkur
1 spl Sool
1 spl Köömned
1 tl Jahvatatud koriander soovi korral
2 pätsi

1. Sega juuretis sooja veega ja siis poole jahukogusega. Jäta 6–12 tunniks käärima.

2. Seejärel lisa tainale ülejäänud jahu ning maitseained; sega korralikult läbi, et ei jääks sisse jahutükke. Tõsta mõni lusikatäis tainast järgmise leivateo juuretiseks.

3. Jaga ülejäänu võiga määritud kahte leivavormi nii, et vormid on täidetud 2/3 ulatuses. Pane sooja kohta 2–3 tunniks kerkima (tainas peab kerkima vormi äärteni).

4. Küpseta 175kraadises ahjus umbes 1 tund.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes