Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kreemjas supp maapirni ja rukolaga

Argitoidud

Kreemjas supp maapirni ja rukolaga

Uku Uibopuu Maapirnitoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
1 spl Õli
1.5 l Köögivilja- või kanapuljong või vesi
50 g Rukolalehed
100 g Toorjuust
1 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar
300 g Maapirn
3 tk Küüslauguküüs

1. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning kuumuta paar minutit poti põhjas õlis. Lisa kooritud ja viilutatud maapirn ning kuumuta läbi.

2. Kalla peale puljong või vesi ja hauta 25‒30 minutit. Lisa rukolalehed ja hauta 2‒3 minutit, kuni need pehmenevad.

3. Tõsta pott pliidilt. Lisa toorjuust ja püreeri saumikseriga või blenderis. Lisa riivitud juust ja sega, kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

HEA TEADA!

Kevadel võib suppi valmistada aianurgast või metsa alt korjatud roheliste lehtedega – karulaugu, naadi, nõgese või muu kevadise rohelusega. Suvisel ajal lisa rukolavõi spinatilehti.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke