Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pikkpoiss maapirni ja porgandiga

Argitoidud

Pikkpoiss maapirni ja porgandiga

Uku Uibopuu Maapirnitoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g Hakkliha
200 g Porgand
200 g Maapirn
1 tk Sibul
2 tk Muna
1.5 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tl Riivitud muskaatpähkel
1 dl Hakitud lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
PEALE
1 spl Oliiviõli
Seesamiseemned
1. Haki sibul ja küüslauk ning prae mõni minut pannil võis.

2. Riivi porgandid ja maapirnid peene riiviga. Sega koos praetud sibulaga hakkliha hulka. Lisa ka munad ja maitseained ning sega ühtlaseks.

3. Tõsta segu võiga määritud piklikku keeksivormi ja silu pealt märja käega tasaseks. Määri veel oliiviõliga.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 30‒40 minutit või kuni hakklihapäts on läbi küpsenud. 10‒15 minutit enne küpsemise lõppu puista peale seesamiseemneid. Võta ahjust ja lase 15 minutit fooliumi all jahtuda. Seejärel lõika viiludeks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke