Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tatrapada tomatiga

Argitoidud

Tatrapada tomatiga

Margit Roosaar Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel
40-60 min
Gluteenivaba
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
200 g Toortatar (või tavaline tatar)
1 tk Juurviljapuljongi kuubik või 0.5 liitrit juurviljapuljongit
1 tk Sibul
1 tl Paprikapulber või 1 väike paprika
70 g Kuivatatud tomatid
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Kuivatatud basiilik või väike peotäis värskeid lehti
0.5 tl Tšillihelbed või 1 väike tšillikaun
2 spl Rapsiõli
1 spl Hele sojakaste
Sool
Must pipar
1. Pese toortatar läbi ning pane ahjupotti. Lisa tatrale puljong.

2. Haki sibul, paprika, kuivatatud tomatid ja küüslauk, pruunista pannil kergelt läbi ning lisa tatrale. Maitsesta sobivaks ja küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit.

3. Vahepeal võta välja, sega tatar läbi ja vajadusel lisa vett.

4. Juurde serveeri värsket salatit: näiteks 2 riivitud porgandit, 1 apelsin, 0,25 riivitud kaalikat, poole laimi mahl, 1 tl ingverisiirupit, 1 sl oliiviõli.

HEA TEADA!
Kui tahad tatart säilitada, siis pane see kuumalt steriliseeritud purkidesse, aga nii, et purgiääreni jääks vähemalt 1 cm vaba ruumi, sest tatar võib veel paisuda.

KOMMENTAARID

Tatrapada 11.okt 2015 19:44
ma tean et Dhammapada on mingi budistide asi, aga Tatrapada, see on midagi uut.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega