Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tomatikaste

Tomatikaste, millest saab teha sada toitu.
Retsept
2 tk Suur sibul
2 tk Punane paprika
2 tk Tšillikaun
1 tk Küüsaluk
1 tk Suur porgand
1 l Odav tomatimahl
1 tk Väike suvikõrvits
3 tk Hapu õun
1 peotäis Basiilik
1 kg Üleküpsenud tomatid
Sool
Suhkur
Sidrunimahl
Must pipar
2 spl Rapsiõli
2 l

1. Vala poti põhja 2 sl õli ja kuumuta selles sibularattaid. Lisa hakitud paprika, tšillikaunad, porgand ja küüslauk.

2. Vala juurde 1 liiter tomatimahla. Edasi lisa jämedalt riivitud või tükeldatud suvikõrvits, õunad ja basiilik ning kõige viimasena lõigutud tomatid. Tomatitel eemaldan ainult varrekohad; kooretükid, mis hoidisesse jäävad,
mind ei sega. Kui tundub, et vedelikku on vähe, lisa vett.

3. Maitsesta segu soola, musta pipra, suhkru ja sidrunimahlaga, nii et maitse jääks magushapu.

4. Kui kõik köögiviljad on pehmed, mikserda saumikseriga segu läbi, lase korra uuesti keema tõusta ning pane purki.

HEA TEADA!
Tšillisõbrad võivad tšillit muidugi rohkem panna. Seda hoidist kasutan aasta läbi erinevate toitude tegemisel. Eriti hästi sobib tatrapaja, riisipaja ja pastatoitude juurde, aga ka guljaši ja hakklihakastme sisse.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes