Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Taimetoidusõpradele sobiv kastmepaksendaja

Argitoidud

Taimetoidusõpradele sobiv kastmepaksendaja

Margit Roosaar Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Kous 2 liitrit.
Retsept
1 kg Kõrvits
3 tk Juurselleri viil
1 tk Suur sibul
1 tk Suur porgand
2 tk Tšillikaun
1 dl Värskelt pressitud sidruni mahl ja ühe sidruni riivitud koor
2 spl Rapsiõli
Sool
Suhkur
Must pipar
4 tk Jahusem õun
4 tk Küüslauguküüs


1. Pane potti 1–2 dl vett ja tükeldatud kõrvits, hakitud juurseller ning kooritud ja tükeldatud õunad.

2. Prae sibul, küüslauk, tšilli ja porgand kergelt läbi ning lisa potti. Selle keeduse puhul peab jälgima, et vedelikku oleks võimalikult vähe.

3. Kui kõik köögiviljad on pehmed, mikserda segu saumikseriga läbi.

4. Enne purkidesse panekut kuumuta segu uuesti läbi, seda pidevalt segades.

5. Pane steriliseeritud purkidesse.

6. Soola, suhkrut ja sidrunimahla tuleb lisada selliselt, et keeduse maitse jääks parajalt magushapu.

HEA TEADA!
Seda hoidist kasutan aasta läbi eri kastmete tegemisel.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree