Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õunamagustoit

Argitoidud

Õunamagustoit

Margit Roosaar Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel

20-40 min

Retsept
portsjonile
700 g Kooritud ja tükeldatud õunad
1 tl Kaneel
4 spl Suhkur
30 g Või
300 g Täisterakaerahelbed
50 g Kuivatatud jõhvikad
50 g Seemnesegu (päevalilleseemned, kõrvitsaseemned)
2 sl Mesi
1. Koori ja tükelda õunad ning lao suurele ahjupannile. 15 g võid lõika laastudeks ja pane õunatükkide vahele. Raputa õunte peale kaneel ja suhkur. Kui taimetoitlane ei peaks võid sööma, siis sobib kasutada ka oliiviõli.

2. Kata ahjupann fooliumiga ja pane 200-kraadisesse ahju, küpseta 20 minutit või seni, kuni õunad on pehmed.

3. Nüüd võta foolium ära ja lisa õuntele kaerahelbekate. Selleks sega kaerahelveste hulka 2–3 sl vedelat mett, 15 g võid, hakitud kuivatatud jõhvikad ja seemnesegu. Küpseta seni, kuni kaerahelbed on krõbedaks muutunud – selleks kulub umbes 15 minutit. Serveeri jäätise või vahukoorega.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree