Argitoidud

Kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas

Keskmine hinne: 2.67 Allikas: Kama Eesti rahvustoit Autor: Pille Enden
Kamajahu sobib suurepäraselt ka pirukatainasse, täiendades oma maitsega mahedat kapsatäidist.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund + 20‒30 minutit ahjus

Kogus: 15 portsjonit
1. Hõõru toasoe või ja kodujuust ühtlaseks. Lisa jahud, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks (umbes 20‒25 minutit). Maitsesta soola, suhkru ja tilliga ning nõruta sõelal kuivaks. Kui soovid pirukale kaunistusribasid, pane veerand tainast kõrvale.

3. Ülejäänud tainas suru ahjuplaadi (60x40 cm) põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.

4. Sega munad ja hapukoor, maitsesta vähese soola ja pipraga ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sirts 15.nov 2015 13:44
pildil olev ahjuplaat kohe kindlasti pole 60x40 cm. Minu ahjuplaadile 35x30 cm sellest taignakogusest igatahes ei jätkunud, pidin panema 1,5 kordse koguse!
liina 06.nov 2015 07:39
lisasin umbes samapalju praesibulat, kodujuustu panin 380g topsi, nisujahu panin pisut vähem, riivjuustu topelt, 6 muna, hapukoort u 300-350 g. Minu perele väga maitses. Arvan, et sibul tegi asja heaks. Tänan retsepti autorit põneva retsepti eest
marge 04.nov 2015 16:38
väga maitsev, ja minu pirukas tuli ilusam ,kui kõrval pildil :)
1