Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pirni-banoffe väikese kiiksuga

Argitoidud

Pirni-banoffe väikese kiiksuga

Kristiina Lehola Pirniraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Klassikaline banoffee valmistatakse küpsisepõhjale, mille peale pannakse keedetud kondenspiim, banaaniviilud ja vahustatud vahukoor. Proovi kindlasti ka meie õhulisemat versiooni pirni ja vahukoore-jogurtivahuga.

40-60 min

30 minutit + 30 minutit külmas

Retsept
portsjonile
PÕHI
300 g Digestive'i küpsised
100 g Sulatatud või
TÄIDIS
397 g Keedetud kondenspiim (1 purk)
250 g Rõõsk koor 35%
150 g Kreeka jogurt
4 tk Kompotipirn
1. Vooderda lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Purusta küpsised hästi peeneks ja sega sulavõiga. Vajuta küpsisepuru tihedalt vormi põhja ja paari sentimeetri kõrgusele äärtele.

2. Hoia pool tundi külmas.

3. Määri keedetud kondenspiim ettevaatlikult põhjale. Laota peale viilutatud pirnid. Vahusta vahukoor, sega Kreeka jogurtiga ja kata kook.

4. Riivi peale tumedat šokolaadi. Eemalda ettevaatlikult lahtikäiv vorm. Pane alusele ja kook on nautimiseks valmis.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes