Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õrnsoolalõhe kahe kastmega

Argitoidud

Õrnsoolalõhe kahe kastmega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Omatehtud õrnsoolalõhe maitseb alati parimana ja seda pole raske valmistada. Selline võrratu vaagnatäis kaunistab igat külmlauda. Serveeri lõhet ühe või lausa mõlema kastmega.
Retsept
portsjonile
500 g Värske lõhe- või forellifilee nahaga
0.25 dl Peen meresool
0.5 dl Suhkur
0.5 spl Purustatud valge pipar
2 spl Hakitud till
SINEPIKASTE
0.5 dl Magus sinep
1 spl Suhkur
Sool
Valge pipar
1 spl Valge veini äädikas
1 dl Oliiviõli
1 dl Hakitud värske till
MÄDARÕIKAKASTE
2 dl Paksem hapukoor
1 spl Mädarõigas
1 tl Suhkur
Kadakamarjad serveerimiseks
0.5 tl Äädikas 30%
1. Eemalda lõhefileelt luud. Sega omavahel sool, pipar ja suhkur, määri kalale. Puista peale ka tilli. Poolita lõhefilee ja pane pooled kokku: paksem fileeosa õhema peale. Paki kaanega karpi ja tõsta järgmise päevani külma.

2. Keera fileed selle aja jooksul mitu korda, et kala saaks soolamisseguga igalt poolt kokku.

3. Lõika filee õhukesteks viiludeks ja laota vaagnale, puista peale uhmris väheke purustatud kadakamarju. Serveeri koos kastme(te)ga.

Sinepikaste: vahusta sinep, suhkur, sool, pipar ja äädikas kausis. Nirista peene nirena hulka õli, lisa till ja vispelda ühtlaseks (soovitatavalt sauseguri või minilõikuriga).

Mädarõikakaste: sega kõik ained omavahel ja lase külmas maitsestuda 30 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes