Argitoidud

Õrnsoolalõhe kahe kastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Omatehtud õrnsoolalõhe maitseb alati parimana ja seda pole raske valmistada. Selline võrratu vaagnatäis kaunistab igat külmlauda. Serveeri lõhet ühe või lausa mõlema kastmega.
Kogus: 6 portsjonit
1. Eemalda lõhefileelt luud. Sega omavahel sool, pipar ja suhkur, määri kalale. Puista peale ka tilli. Poolita lõhefilee ja pane pooled kokku: paksem fileeosa õhema peale. Paki kaanega karpi ja tõsta järgmise päevani külma.

2. Keera fileed selle aja jooksul mitu korda, et kala saaks soolamisseguga igalt poolt kokku.

3. Lõika filee õhukesteks viiludeks ja laota vaagnale, puista peale uhmris väheke purustatud kadakamarju. Serveeri koos kastme(te)ga.

Sinepikaste: vahusta sinep, suhkur, sool, pipar ja äädikas kausis. Nirista peene nirena hulka õli, lisa till ja vispelda ühtlaseks (soovitatavalt sauseguri või minilõikuriga).

Mädarõikakaste: sega kõik ained omavahel ja lase külmas maitsestuda 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa