Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ürdi-mascarponetäidisega forell

Argitoidud

Ürdi-mascarponetäidisega forell

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sellise hõrgu lõheroa saad vajadusel varem ette valmistada ja hoida ahju panemiseni külmkapis. Serveeri keedetud riisi, kinoa või kuskussi ja värske rohelise salatiga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Väiksem forellifilee
1 tk Porru
5 spl Või
1 peotäis Petersell
1 peotäis Estragon
1 peotäis Basiilik
2 peotäis Beebispinat
100 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
50 g Parmesan
Sool
Must pipar
Küpsetusnöör
1. Küpseta viilutatud porrut pannil võis, kuni see pehmeneb, aga veel ei pruunistu (u 20 min). Suurenda lõpu poole kuumust, et vedelik aurustuks. Lisa hakitud ürdid, spinat ja mascarpone, lase podiseda veel 3–4 minutit.

2. Sega hulka värskelt riivitud parmesan. Maitsesta ka soola ja musta pipraga. Lase jahtuda.

3. Määri ahjuvorm võiga, pane vormi 3–4 küpsetusnööri, millele tõsta üks lõhefilee, nahapool all. Laota sellele porrusegu. Tõsta peale teine lõhefilee. Seo pealt nööridega kinni.

4. Küpseta ahjus 220 kraadi juures u 20 minutit või mõni minut kauem, kuni kala küps.

KOMMENTAARID

Krista 03.nov 2015 21:05
Tere! Palun selgitage, mis on küpsetusnöör ja kust seda saada. Guugeldades leidsin, et küpsetus- ehk praenööri müüakse mitmekümne ja isegi mitmesaja meetristes rullides ja seda kasutatakse ahjuprae kinnisidumiseks. Siinse retsepti järgi tuleks 3-4 küpsetusnööri panna vormi põhja. Loogiline on, et need hoiavad ära õrna kala kinnijäämise vormi külge. Aga kust on selliseid küpsetusnööri juppe võimalik osta?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke