Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Salat aedubade, tomatite ja halloumi juustuga

Argitoidud

Salat aedubade, tomatite ja halloumi juustuga

Tuuli Mathisen Väike salatiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Võrratu salat, milles kohtuvad mahlased aedoad ja kirsstomatid ning täidlase maitsega ja krõbedaks praetud halloumi juust. Halloumi’t tasub serveerida soojalt, nii on see kõige mahlasem ja maitsvam.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Poolitatud kirsstomatid
2 spl Oliiviõli
2 tk Hakitud küüslauguküüs
2 tk Tüümianioks
400 g Rohelised või kollased aedoad
200 g Halloumi juust
100 g Kiviga Kalamata oliivid
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
KASTE
1 spl Sidrunimahl
3 spl Oliiviõli
Hakitud värsked ürdid
1. Kuumuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel ja kuumuta selles kiirelt hakitud küüslauk. Lisa paar tüümianioksa ja poolitatud tomatid ning hauta mõned minutid, et tomatitest hakkaks veidi mahla eralduma. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

2. Keeda ube soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Kurna ja jahuta.

3. Grilli viiludeks lõigatud halloumi’t mõlemalt poolt või küpseta pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks.
Sega oad pannil olevate tomatitega. Vajadusel nirista peale veel täiendavalt oliiviõli.

4. Tõsta oad ja tomatid taldrikule. Aseta peale grillitud halloumi ja oliivid ning maitsesta vajadusel veel sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

upakil 29.okt 2015 19:41
ei tabanud värki, miks peab küüslauku hakkima kiirelt?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes