Argitoidud

Energiasalat odrakruupide ja ahjupeediga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Kontorisse kaasavõtmisel võid panna kruubid ja värske salatimaterjali eraldi karpidesse ja vahetult enne söömist kokku segada – siis hoiab salat paremini vorm.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Leota kruupe külmas vees pool tundi ja seejärel keeda u 25 minutit, kuni need on pehmed, aga siiski krõmpsuga. Kurna.

2. Sega kokku kaste, viiluta õhukeselt seller ja haki küüslauk. Sega pool kastmest ning seller-küüslauk soojade kruupide hulka. Lase jahtuda.

3. Nüüd sega salati hulka rukola ja tomatid, lisa kooritud ja sektoriteks lõigatud peet, nirista peale veel pisut kastet ja puista granaatõunaseemneid ja petersellilehti.

4. Peetide küpsetamiseks puhasta need hoolega, kuid ära koori. Mässi fooliumisse ja lase 180kraadises ahjus 40–50 minutit küpseda. Küpsepeedid säilivad külmkapis vähemalt 5 päeva – valmista korraga rohkem ja koori vahetult enne kasutamist.

5. See taimne salat pakatab energiast, kuid soovi korral võid seda täiendada ka näiteks pehme kitsejuustu või pannilt läbi käinud chorizotükkidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa