Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega

Argitoidud

Röstitud müslibatoonid ploomide ja jõhvikatega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

20-40 min

Retsept
portsjonile
100 g Kuivatatud ploomid
100 g Kivideta datlid
200 g Täisterakaerahelbed
50 g Kookoshelbed
100 g Kergelt hakitud mandlid
100 g Kuivatatud jõhvikad
2 spl Kookosõli või palmirasv
2 spl Tahkem mesi
1. Blenderda ploomid ja datlid kleepuvaks massiks. Kui puuviljad on kuivad, leota neid kõigepealt pool tunnikest.

2. Kuumuta väikeses potis kookosõli ja lisa mesi. Sega paar minutit, kuni moodustub ühtlane mass. Vala kaussi kuivained ja jõhvikad, lisa ploomi-datlimass ja meesegu ning sega korralikult läbi.

3. Pressi segu küpsetuspaberiga vooderdatud u 20 x 20 cm mõõtu vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit. Lase enne lahtilõikamist korralikult jahtuda.

HEA TEADA!
Ole loominguline: pane müslibatoonidesse meelepäraseid pähkleid-puuvilju ning lisa ka päevalilleseemneid vms. Rasvainena saad kasutada tavalist võid ja magusasõbrad võivad katsetada maapähklivõiga. Müslibatoone ei ole tingimata tarvis röstida. Võid valmistada samal meetodil segu ja selle lihtsalt köögikilega katta ning külmkappi tahenema tõsta. Valmis peaks see olema paari tunniga, kuid parem, kui seisab öö läbi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes