Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tomatine läätsehautis

Argitoidud

Tomatine läätsehautis

Epp Mihkels Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toitev, pisut vürtsikas roog külmade sügis- ja talveilmade aegu nautimiseks. Valmib lihtsalt, aga soojendab nii kõhtu kui ka meeli tükk aega pärast söömistki 

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g Kana kintsuliha
500 g Kuivatatud punased läätsed
400 g Purustatud toamtid (1 purk)
1 tk Tšillipiprakaun
1 tk Sibul
1 spl Suhkur
Sool
Must pipar
2 küünt Küüslauk
2 sl Õli praadimiseks
KAUNISTUSEKS
Petersell või koriander
1. Lõika kanaliha kuubikuteks. Haki tšillipipar, sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta sügavamat sorti pannil või potis õli ning pruunista liha. Kui liha tükid hakkavad juba jumet võtma, lisa hakitud maitse köögiviljad. Sega ja kuumuta läbi.

2. Seejärel lisa läätsed ja purustatud tomatid. Loputa konservi purk kuuma veega samuti potti tühjaks, s.t lisa veel purgitäis keeva vett. Lase roal keema tõusta ja hauta tasasel tulel kaane all u 15 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga ning haki peale meele pärast maitserohelist.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes