Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sõrnikud õuna ja pohlaga

Argitoidud

Sõrnikud õuna ja pohlaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikalised sõrnikud on saanud hapuka maitse ja mahlasuse õunast ja pohlast. Kaerakliid on jahu asemel tervislikum valik.

40-60 min

15 minutit + 30 minutit taina seismiseks + 10 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
400 g Rasvasem teraline kohupiim
3 tk Munakollane
2 dl Kaerakliid
4 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Sool
2 tk Keskmine õun
1 dl Pohlad või jõhvikad
Praadimiseks võid või õli
1. Klopi munakollased lahti ja sega kohupiimaga. Lisa suhkrud ja sool. Sega hulka kaerakliid, pohlad ja riivitud õun ning lase tainal pool tundi seista.

2. Küpseta pigem madalal kuumusel võis kuldpruuniks, paar minutit kummaltki poolt.

3. Pane 180-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Söö marjade, moosi ja/või hapukoorega.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 26.okt 2015 09:14
Täpselt, õun läheb tainasse riivitult. See sai nüüd lisatud ka retsepti kirja. Aitäh täpsustajaile!
mari 23.okt 2015 15:14
Jah, ma sooviks ka õuna teemal küsida antud retspeti puhul. Kuubikud sisse? Riivituna?
Huviline 20.okt 2015 09:21
Retseptis on mainimata, mis vahes ja mis kujul õun tuleks lisada. Eeldan, et riivitult ja segatuna taignasse.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree