Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tatrajahupõhjal spinati-kitsejuustupirukas

Argitoidud

Tatrajahupõhjal spinati-kitsejuustupirukas

Lia Virkus Tatratoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle mahlase piruka eripäraks on tumedast toortatrajahust pirukapõhi. Tume jahu on tehtud toortatrast ja tatrakestadest, millest osa kesti on peenestatud ja osa jahvatatud. Kevadel küpseta pirukat spinati asemel värske vitamiinirikka nõgesega. Tatrajahust pirukapõhja sobib kasutada ükskõik millist meelepärast pirukat küpsetades.

40-60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
100 g Või
2.5 dl Tume või hele toortatrajahu
0.5 tl Meresool
3 spl Külm vesi
KATE
150 g Värske spinat või nõges
200 g Kitsejuust
2 dl Kohvi- või rõõsk koor 35%
2 tk Muna
Must pipar
100 g Riivitud juust
2 tk Suur tomat (või kirsstomatid 150 g)
SERVEERIMISEKS
Rukolalaehed
1. Näpi jahu, sool ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa supilusika haaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Viiluta tomatid ja laota suurem osa neist pirukapõhjale (mõned viilud jäta kaunistamiseks). Pudista peale kitsejuust ja laota laiali hakitud spinatilehed. Kui kasutad nõgest, keeda lehti mõni minut, nõruta ja tükelda.

3. Vispelda munad koorega lahti, maitsesta musta pipraga ja kalla täidisele. Vajuta täidisesse õrnalt tomativiilud ja puista peale riivjuust.

4. Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni pirukas on saanud kauni värvi ja täidis hüübinud. Serveeri rukolalehtedega.

KOMMENTAARID

Kris 20.nov 2015 20:10
Piruka põhi on õudne. Tundub, et retseptis on põhja juurde jäänud muna kirja panemata. Kui lisada muna, siis võib päris hea olla, aga ilma munata nagu sööks liiva.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke