Argitoidud

Tatrajahupõhjal spinati-kitsejuustupirukas

Keskmine hinne: 1.74 Allikas: Tatratoidud Autor: Lia Virkus
Selle mahlase piruka eripäraks on tumedast toortatrajahust pirukapõhi. Tume jahu on tehtud toortatrast ja tatrakestadest, millest osa kesti on peenestatud ja osa jahvatatud. Kevadel küpseta pirukat spinati asemel värske vitamiinirikka nõgesega. Tatrajahust pirukapõhja sobib kasutada ükskõik millist meelepärast pirukat küpsetades.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Näpi jahu, sool ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa supilusika haaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Viiluta tomatid ja laota suurem osa neist pirukapõhjale (mõned viilud jäta kaunistamiseks). Pudista peale kitsejuust ja laota laiali hakitud spinatilehed. Kui kasutad nõgest, keeda lehti mõni minut, nõruta ja tükelda.

3. Vispelda munad koorega lahti, maitsesta musta pipraga ja kalla täidisele. Vajuta täidisesse õrnalt tomativiilud ja puista peale riivjuust.

4. Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni pirukas on saanud kauni värvi ja täidis hüübinud. Serveeri rukolalehtedega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kris 20.nov 2015 20:10
Piruka põhi on õudne. Tundub, et retseptis on põhja juurde jäänud muna kirja panemata. Kui lisada muna, siis võib päris hea olla, aga ilma munata nagu sööks liiva.
1