Argitoidud

Koores hautatud šampinjonid

Keskmine hinne: 2.5 Allikas: Seenetoidud Autor: Tuuli Mathisen
Lihtne ja samas hästi põnev Gruusia köögist pärit roog, kus mahedad šampinjonid saavad maitset nii rikkalikust koorekastmest kui ka erinevatest vürtsidest. Tulemus saab ootamatult maitsev.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Puhasta seened ja lõika pooleks või viiludeks. Väiksemaid seeni võid hautada tervena. Aseta nelgi- ja pipraterad teesõela või marli sisse, et saaksid need pärast seest välja tõsta.

2. Kuumuta pannil õli ja prae seeni paar minutit. Et seened saaksid kuldse jume, ära neid algul veidi aega sega. Maitsesta seeni soola ja pipraga.

3. Kalla peale koor ning lisa vürtsid, loorber ja kaneelikoor. Hauta madalal kuumusel kaane all umbes 30 minutit, siis võta kaas pealt ära ja lase haududa veel 10‒15 minutit, et koorekaste veidi kokku keeks.

4. Tõsta vürtsid välja, maitsesta kastet vajadusel veel soolaga ning lisa värsket hakitud peterselli ja tilli. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triin 29.nov 2015 15:32
Meil läheb paari nädala jooksul juba teist korda selle tegemiseks. Esimene kord tuli väga hea. Natuke ootamatu küll, kuid hea. Ei pannud nii palju nelki, kui retsept ette nägi, kuid maitset oli parasjagu. Ja koort sai ka terve pakk pandud kogemata, seega jäi seda piisavalt kastme jaoks.
Mzz 18.nov 2015 16:52
Tulemus on tõesti ootamatu - kellele maitsevad pipargoogimaitseli-
sed seened, siis see on neile. Sai proovitud ja ei osanud sellega midagi peale hakata. Ei suuda isegi ette kujutada, millega see kokku sobiks.
1