Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Puuviljaleib pähklite ja kuivatatud puuviljadega

Argitoidud

Puuviljaleib pähklite ja kuivatatud puuviljadega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See on pärmitainaleib, kus kuivatatud puuviljad ja pähklid annavad mõnusat magusust. Parim soojalt ja taluvõiga.

üle 60 min

Retsept
25 g Pärm
2.5 dl Käesoe vesi
50 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Rosinad
50 g Metspähklid
1 tl Sool
2 dl Täisterarukkijahu
2 spl Linaseemned
4 dl Nisujahu
2 spl Linnasejahu (soovi korral)
1 päts

1. Lahusta pärm väheses käesoojas vees. Lisa ka ülejäänud vesi. Haki puuviljad ja pähklid, sega kokku soola, täisterarukkijahu ning linaseemnetega. Lase rätiku all 30 minutit kerkida.

2. Sega hulka ka nisujahu ja soovi korral linnasejahu ning sõtku siidiseks tainaks, mis lööb kausi servade küljest lahti. Lase räti all veel 30 minutit kerkida.

3. Vormi tainas pätsiks ja tõsta piklikku võiga määritud leivavormi. Leiba saab küpsetada ka ahjuplaadil, aga siis võib see vajuda lamedaks pätsiks (vt pilti). Lase kerkida vormis või ahjuplaadil räti all veel 30 minutit.

4. Kuumuta ahi 250 kraadini, tõsta leib ahju ja vähenda kuumust 200 kraadini, küpseta 25–35 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase rätiku all jahtuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool