Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lambalihatšilli kikerherneste ja baklažaaniga

Argitoidud

Lambalihatšilli kikerherneste ja baklažaaniga

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Mõnus külma ilma hautis.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 spl Oliiviõli
300 g Lambahakkliha või taine lambaliha (nt abatükk)
1 1k Hakitud sibul
4 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Väiksem tükeldatud baklažaan (u 220 g)
1 tk Hakitud punane paprika
400 g Tükeldatud konservtomatid
400 ml Vesi
400 g Konserveeritud või enne keedetud kikerherned
1 tl Harissa
2 cm Kaneelikoorejupp
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tk Purustatud vürtsitera
0.25 tl 100% kakaopulber
Sool
Must pipar
Petersell
1. Pruunista pannil õlis hakkliha ja sibul, lisa küüslauk ja baklažaan, sega veel 8 minutit või kuni köögivili pehmeneb. Pane sekka hakitud paprika ja maitseained. Sega pisut, lisa tomatid ja vesi. Lase kaane all vaiksel tulel 45 minutit podiseda. Lisa kikerherned, sega ja kuumuta veel 5 minutit ilma kaaneta tugevamal tulel, et liigne vedelik aurustuks.

2. Serveeri riisi või bulguriga, puista peale peterselli.

HEA TEADA!
Lambahakkliha puudumisel lõika lambaliha  tükkideks ja aja läbi hakklihamasina või peenesta köögikombainis (mitte liiga peeneks!). Kui lambaliha pole, kasuta veiseliha. Hea taimetoidu saad, kui jätad liha välja ning vähendad vedelikukogust ja hautamisaega poole võrra.

KOMMENTAARID

kotkas 05.nov 2015 14:27
oma kogemusest tean ,et baklazaani võib asendada porgandiga ja saadaxe veelgi maitsvam suutäis.igaüwhe enda asi ,aga soovitan valmistada sellegi retsepti järgi ja toit on väga-väga maitsev. head isu...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool