Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õuna-jõhvika purukook mascarponega

Argitoidud

Õuna-jõhvika purukook mascarponega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Retsept
portsjonile
2 dl Spelta- või täisterajahu
4 dl Nisujahu
180 g Külm tükeldatud või
1 dl Pruun roosuhkur
100 g Hakitud sarapuupähklid
TÄIDIS
400 g Puhastatud ja tükeldatud õunad
100 g Jõhvikad
2 dl Suhkur
0.25 tl Jahvataud kaneel
2 tk Muna
250 g Toasoe mascarponejuust
250 g Hapukoor 20%
1 tl Vanillsuhkur või vanilliekstrakt
1. Sega potis kokku õunad, jõhvikad, 1,5 dl suhkrut ja kaneel. Kuumuta keskmisel tulel segades u 20 minutit, kuni õunad on pehmed. Püreesta saumikseriga ja jahuta.

2. Klopi kausis kokku mascarpone, hapukoor, munad, 0,5 dl suhkrut ja vanillsuhkur.

3. Koogipuru valmistamiseks näpi kõik koostisained pudedaks massiks või kasuta selleks köögikombaini. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja puista sinna 3/4 purusegust. Vajuta kergelt kokku ja vala peale õuna-jõhvikapüree ning seejärel mascarponesegu. Kata ülejäänud puruga ja küpseta 200kraadises ahjus u 25 minutit.

HEA TEADA!
Argisema ja kiirkorras valmiva koogi saad, kui segad õunatükid-jõhvikad suhkru ja kaneeliga ning küpsetad kahe purukihi vahel valmis. Sellisel juhul serveeri koogitükki jäätisepalli või vanillikastmega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool