Argitoidud

Jahuvabad tšilli-šokolaadimuffinid

Keskmine hinne: 3.56 Allikas: Muffinid on jälle moes Autor: Lia Virkus
Lausa suussulavad tervislikud gluteenivabad ampsud, mida sobib serveerida ka magustoiduna koos külma jäätise ja marjadega. Põnev küpsetis, sest ei sisalda grammigi jahu. Aitäh Kaiele, kes mind neid küpsetama inspireeris!
Valmistusaeg: 20-40 min

15 minutit + 10 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Sulata potis või, tõsta pliidilt ära ja murenda hulka šokolaad. Sulata segades. Vajadusel kuumuta veel pliidil, et kogu šokolaad oleks sulanud.

2. Loputa kikerherned külma vee all ja purusta köögikombainis. Sega juurde munad, suhkrud, Cayenne’i pipar ja sool ning püreesta ühtlaseks. Lisa ka küpsetuspulber ja sulašokolaad ning sega ühtlaseks.

3. Jaga tainas silikoonist või võiga määritud muffinipanni pesadesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 8‒10 minutit. Ära üle küpseta ‒ ahjust võttes peaksid muffinid olema pealt veel lausa pehmed, ainult nii jäävad need jahtudes mahlased ja head.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merilyn 03.juuni 2016 09:47
V2ga head tulid! Teen kindlasti veel.
Siiri Kirikal 09.märts 2016 13:25
Siin on mõeldud ühe 400 g konservi nõrutatud ja leemest puhtaks loputatud herneid.
Kati 07.märts 2016 14:41
Kas on mõeldud 400grammise kikerherneste purgi sisu , või konkreetselt kurnatud ja pestud herneid 400 g ?
Maile 02.veeb 2016 18:59
Suurepärased! Olen juba kaks korda teinud, väga mahlased ja pehmed jäävad ning tõesti ei saa üldse aru, et jahu pole kasutatud. Soovitan kindlasti proovida!!
Kerli 08.nov 2015 15:57
Väga mõnusad ja suussulavad. Tšillit ei pannud - selle asemel kasutasin külmunud vaarikaid, mistõttu küpsetasin paar minutit ahjus kauem. Suhkrut panin ka vähem kui retsept ette näeb. Kahjuks välimus oli kaugelt sellest, mida siit pildilt nähtub (võib-olla sellepärast, et kasutasin muffinivorme, mis ei hoia väga hästi kuju?), aga maitse on põhiline :)
leenu 06.nov 2015 17:36
proovisin ükskord teha samalaadset retsepti (kikerherneste asemel olid läätsed ja tšillit ei kasutatud) ja tulid ka üllatavalt head. ise küll tundsin kohati veidi läätsemaitst, aga ülejäänud pere, kellele ma ei öelnud, millest muffinid tehtud on, ei saanud midagi aru ja sõid hea meelega.
Pille 06.nov 2015 14:39
Ei pannud pipart, ikka olid väga, väga head. Hästi kerkisid ja olid mõnusalt pehmed. Järgmine kord panen marju ja vähem suhkrut.
Kadri Lang 04.nov 2015 15:33
Väga maitsvad, kergelt tšillised ja pehmed.
1