Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Meemarinaadis õrnsoolalõhe

Argitoidud

Meemarinaadis õrnsoolalõhe

Tiina Lebane Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tavapärase soolamise asemel saab eriti hõrgu kiirsoolalõhe, kui hoida kala mesises marinaadis. Selline valmistamisviis jätab lõhe mahlaseks ja see püsib ka kauem värskena.

üle 60 min

20 minutit + 1 ööpäev maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
0.5 l Vesi
70 g Jäme meresool
4 spl Mesi
600 g Lõhe- või forellifilee
0.5 tl Jahvatatud valge pipar
1 peotäis Värske hakitud till
1. Aja vesi koos soolaga keema, lase maha jahtuda ja sulata siis hulka mesi.

2. Pühi kala mõlemalt küljelt puhtaks ja lõika pikuti pooleks. Puista kalatükkide lihapoolele hakitud tilli ja valget pipart ning tõsta seejärel tükid kokku, nii et lihapooled on vastamisi.

3. Aseta kala võimalikult väikesesse kaanega anumasse, vala peale jahtunud meemarinaad ja pane külmkappi maitsestuma. Filee võiks marinaadis olla vähemalt ööpäeva. Mida kauem kala marinaadis seisab, seda mesisemaks muutub maitse. Katsu kala siiski 4–5 päeva jooksul ära süüa.

4. Enne serveerimist nõruta fileetükid hoolega ja lõika õhukesteks viiludeks. Valge sai või must leib koos külma võiga on parimateks kaaslasteks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke