Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lihtne seesamilõhe

Argitoidud

Lihtne seesamilõhe

Tiina Lebane Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsva ja mahlase lõhe valmistad kiirelt pannil. Aasiapärase maitse annavad seesamiseemned ja soja. Kui soovid kalale tugevamat seesamimaitset, lisa maitseleemele 1 tl seesamiõli ja võimalusel kasuta koorimata seesamiseemneid.

40-60 min

15 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Retsept
portsjonile
700 g Lõhe, neljaks tükiks lõigatud ja nahk eemaldatud
3 cm Ingverijupp
1 tl Suhkur
Õli praadimiseks
0.5 dl Seesamiseemned
1 dl Vesi
2 spl Sojakaste, gluteenivaba
1. Koori ja riivi ingver ning sega kokku sojakastme ja suhkruga. Pane kalatükid kilekotti, vala peale ingveri sojakaste ning mudi kalatükid läbi koti kastmega kokku. Lase 30 minutit külmkapis maitsestuda.

2. Vala kuumale pannile veidi õli. Tõsta kalatükid pannile ja prae 2 minutit. Keera siis tükid ringi, puista peale seesamiseemned ja prae veel 2 minutit. Nüüd lisa pannile ka maitseleem ja vesi ning lase veel paar minutit küpseda.

3. Serveeri heamaitselise riisi ja vürtsika porgandisalatiga.

Märksõnad

lihtneseesamilõhe

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool