Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Juustukook

Argitoidud

Juustukook

Andra Kalda Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Selles kohevas koogis on tavalise toorjuustu asemel pearollis sulatatud juust, mis annab erilise maitse ja tekstuuri. Tulemus on mõnusalt juustune, mahlane ja üldse mitte nii magus, kui kondenspiima puhul arvata võiks.
üle 60 min
Retsept
250 g Digestiivküpsised
100 g Hapukoor 20%
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Muna
400 g Merevaik
395 g Kondenspiim (1 purk)
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1. Purusta küpsised peeneks jahuks, sega hapukoore ja riivitud sidrunikoorega ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.

2. Eralda munavalged kollastest. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks. Seejärel vispelda omavahel Merevaik ja kondenspiim ning lisa edasi vahustades munakollased. Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.

3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 165-kraadises ahjus 50–60 minutit. Jäta avatud uksega ahju vähemalt tunniks seisma ning täielikult jahtuma. Maitseb kõige paremini üleöö külmas seisnuna.

KOMMENTAARID

jooneratas 12.nov 2015 14:53
Tegin koogi suure õhinaga valmis, kuid see sai ootamatult igav ja meenutas maitselt tavalist kohupiimakooki. Polnud mõtet kondenspiima ja Merevaiguga jännata.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes