Argitoidud

Kana-korma

Keskmine hinne: 4.6 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Hõrk indiapärane kanaroog on suurepärane sügistalvine kõhutäide. Maitseandjate rivi on küll pikk ja võõrapärane, aga roa valmistamine ise lihtne. Lisa tšillipipart vastavalt oma maitse-eelistustele!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane riis keema. Sega kokku maitsesegu. Koori ja tükelda sibul ning küüslauk. Lõika kanafilee kuubikuteks või ribadeks.

2. Aja kookosrasv pannil tuliseks, lisa maitsesegu ja kuumuta väiksel tulel 2–3 minutit (ära pruunista). Lisa küüslauk ja sibul ning kuumuta mõni minut. Pane pannile kanatükid ja prae segades läbi. Lisa tomatipüree ja kookoskoor. Maitsesta riivitud ingveri, soola ja suhkruga. Hauta väiksel tulel kaane all 12–15 minutit ehk kuni kanatükid on küpsed.

3. Rösti India pähkleid ahjus või pannil ja puista pisut jahtunult roale. Serveeri keedetud basmatiriisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Singh 27.nov 2015 15:02
Riisi maitsestamiseks tuleb lisada riisikeedu vette mõned nelgid, rohelise kardemoni kaunad, sukaati, kaneelikoore pulgad (eelistatult Ceyloni omad) ja natuke safranit (seda õiget ikka). Kui meeldib siis võib veel lisada ka musta kardemoni. Et pärast kergem oleks võib marli või muu sõelaga maitseaineid eraldada. Ise ma maitseainetest probleemi ei tee, söögi ajal lihtsalt lükkan taldriku servale. Soovitan soojalt ka naani korma kõrvale teha, See on lihtne ja net on retsepte täis. Kormat võib vabalt oma äranägemise järgi muuta, näiteks lisada ananassi tökke vms. Ise kasutan india pähklite asemel kookose helbeid. Retsep-
tis mainitud kookoskoor on tegelt kookose piim.
1