Argitoidud

Metspähkline õunakeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Rita Osa
See keeks on hea nii soojalt kui külmalt, pealegi säilib küpsetis mitu päeva pehmena.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuumuta ahi 175 °C. Rösti metspähkleid ahjus, kuni koor lahti tuleb ja pähklid omandavad ilusa kuldpruuni värvi. Võid kasutada ka juba röstitud pähkleid, aga isetehtutel on palju parem maitse ja aroom. Hõõru jahtunud pähkleid pihkude vahel, et koor eemalduks. Aseta puhtad pähklid kilekotti, seo kotisuu kinni ja rulli tainarulliga lõikelaual üle pähklite, et tekiksid suuremad tükid, mitte peenike puru.

2. Kuumuta või sulamiseni, jäta jahtuma. Koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks, kuni 1 cm tükkideks. Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, kaneel ja purustatud pähklid, sega läbi. Vooderda piklik keeksivorm küpsetuspaberiga, nii saab rohkelt õunu sisaldava küpsetise vormist ühes tükis kätte.

3. Klopi toasoojad munad fariinsuhkruga vahule. Sega vispliga juurde sulatatud või ja korraga kogu jahusegu. Viimasena tõsta lusikaga tainasse õunatükid. Kalla segu vormi ja tasanda. Küpseta keeksi ahju keskosas umbes 40 minutit, kontrolli küpsust tikuga. Valmis keeks tõsta koos vormiga restile jahtuma ja kummuta vormist välja alles paarikümne minuti pärast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mima 29.nov 2015 20:50
See pilt ei kutsu isegi proovima mitte
Karin 24.nov 2015 07:53
Väljanägemine nüüd küll suurem asi ei ole. Loodetavasti maitse ehk kompenseerib seda puudust.
1