Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Korralik musta alpinisti kanasupp seentega

Argitoidud

Korralik musta alpinisti kanasupp seentega

Urmas E. Liiv Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel
Salendav toidukord 5-le sööjale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Väike kana
4 tk Keskmine tomat
4 tk Väike porgand
1 tk Suur sibul
3 tk Kanapuljongikuubik
1 peotäis Petersell
Must pipar
1 peotäis Praetud kuuseriisikaid
1. Lõika kana koos kontidega umbes tikutopsisuurusteks tükkideks. Seda on hõlbus teha, kasutades väikseid oksakääre. Pruunista tükid pannil korralikult ja tugevalt kuldpruuniks. Eraldunud rasv vala ära.

2. Tõsta pruunistatud tükid potti ning lisa kuubikuteks lõigutud tomatid, porgandid ja sibul. Lisa umbes 1,5 liitrit vett ja puljongikuubikud. Lase keema ja hauta tasasel tulel umbes tund aega.

3. Seejärel lisa mitte väga peenikeseks hakitud petersell ja seened. Hauta veel 15 minutit. Nüüd lisa umbes sentimeetripaksused porgandirõngad, maitse järgi peenestatud pipart ja vajadusel vett, et leeme hulk oleks sööja maitsele sobiv.

4. Lase keema tõusta ja hauta veel 15 minutit. Supp on valmis, kui kanaliha eraldub kontidest igasuguse takistuseta. Serveeri hapukoore ja värske maitserohelisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke