Argitoidud

Kinoatabboulleh halloumiga

Keskmine hinne: 3.69 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Lähis-Idast pärinev salatiretsept, mida klassikaliselt tehakse tomatist, sibulast ja hakitud värsketest ürtidest sidrunivinegrettkastmes. Seekord täiendan seda salatit kinoa ja värvirikaste köögiviljadega ning serveerin fetakastme ja grillitud halloumijuustuga. Igal juhul põnev ja maitsev peoroog igale külalisele!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Rösti kinoad poti põhjas segades umbes minut aega. Lisa vesi ja sool, keeda kaane all vähesel kuumusel u 10 minutit. Lülita pliit välja ja lase seista kaane all 10 minutit.

2. Lõika porru ribadeks. Haki punane sibul ja paprika väikesteks kuubikuteks. Pressi küüslauk ja kuumuta koos hakitud köögiviljadega pannil oliiviõlis minuti jagu. Haki tomatid, pese laim, riivi sellelt koor ja pressi välja mahl.

3. Sega kogu köögivili ja riivitud laimikoor kinoaga. Pressi peale laimimahl ja maitsesta soola-pipraga.

4. Sega kastmeks jogurt, pudistatud feta ja hakitud petersell.

5. Kuivata pakendist võetud halloumi ja lõika 0,5 cm paksusteks viiludeks. Kuumuta õli pannil, lisa pressitud küüslauk ja prae halloumiviile mõlemalt küljelt umbes minuti jagu.

6. Serveeri kinoatabboulleh’d halloumi ja fetakastmega. Serveerides nirista peale oliiviõli ja lisa mõned mustad oliivid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ylem 22.nov 2015 11:41
millise uue riigipüha puhul tuleb süüa seda?
Vat kui.. 22.nov 2015 10:58
tore, meile saabuvad allahakbarid saavad sellest kõhu kindlasti täis..
k 10.nov 2015 16:14
Maitsed sobivad väga hästi kokku! tasub proovida.
1