Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suvikõrvitsa-kinoasalat mündi ja pistaatsiaga

Argitoidud

Suvikõrvitsa-kinoasalat mündi ja pistaatsiaga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev salat argiõhtuseks tervislikuks kõhutäiteks ja miks mitte ka peolauale! Näeb kena välja ja lisaks maitseb suurepäraselt.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2.5 dl Kinoa
5 dl Vesi
2 spl Väärisoliiviõli (extra virgin)
1 tk Õhukeselt viilutatud suvikõrvits (u 5 dl)
2 tk Õhukeselt viilutatud küüslauguküüs
3 tk Roheline sibul õhukeselt viilutatud ribadena
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 peotäis Värske münt
Sool
Must pipar
2 spl Soovi korral pesto
0.5 dl Rõstitud pistaatsiapähklid serveerimiseks
1. Pese kinoad sõelal läbi kahe-kolme külma vee, kuni vesi jääb läbipaistvaks. Pane kinoa vette keema, lisa väheke soola. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ja keeda vaiksel tulel pehmeks (12–16 minutit). Vedelik peaks enam-vähem ära aurustuma. Kalla kaussi ja jäta jahtuma.

2. Sega hulka hakitud sibulad ja oliiviõli, sega soovi korral pestot maitseksjuurde. Hea, kui see on enda tehtud. Riivi hulka ka sidrunikoor ja pressi sidrunist välja mahl, lisa koos hakitud mündiga salatile. Maitsesta veel soola-pipraga.

3. Kuumuta õli suurel pannil ja pruunista selles suvikõrvitsaviilud. Lisa ka küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Lisa soojalt kinoa hulka, sega läbi ja puista peale pistaatsiapähkleid.

NIPP!
Sügisesel ajal asenda suvikõrvits porgandiga. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke