Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mulgipuder

Argitoidud

Mulgipuder

Pille Enden Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vanade eestlaste külma aja toit – mulgipuder – maitseb hästi koos suitsupeekoni ja praetud sibulaga. Kõrvale rüüpa hapupiima või keefirit.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartulid
100 g Tang
1 l Vesi
Sool
SERVEERIMISEKS
1 tk Suur sibul
100 g Maasuitsupeekon
1. Pane suurde potti kooritud kartulid, keev vesi ja sool.

2. Laota kartulitele pestud tangud (ära sega). Hauta väiksel tulel, kuni kartulid ja tangud on pehmed. Sega puulusikaga ühtlaseks pudruks ning maitsesta vajadusel soolaga.

3. Tükelda peekon ja pruunista pannil. Lisa pannile hakitud sibul ja prae, kuni see on klaasjas. Serveeri kuuma putru väikestest kaussidest, tõstes iga portsu peale peekonisibulalisandit.

Märksõnad

mulgipuder

KOMMENTAARID

Kellamees 13.dets 2015 12:35
Olen,nuud juba olin..... pidanud terve elu mulgi-putru sea rokaks...., nii halvad mälestused (vene-aja söökla) ! Kodus kui tehti, tehti kas kartuli või tangu putru aga koos....!? Suvel setude-maal sai proovitud, super !!! Millest ma küll nüüd elus ilma jäänud olen, kahetsen !!! Hapupiim, sibula salat, tõsine suitsuliha kaste ehtsa hapukoorega tehtult....
Nunuh 01.dets 2015 19:14
Vanade eestlaste toit on ikka nii, et pane õhtul, kui kütmine on lõpetatud, puupliidi ahju kartul, tangud, suitsulihakuubikud ja vett, et kõik oleks napilt kaetud (sibul on maitseasi) - hommikuks kõik nii pehme, et sega puulusikaga läbi. Mega!
Riina 18.nov 2015 13:07
Veel parem saab, kui paned kartulid-tangud hautuspotiga tunniks- pooleteiseks ahju.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga