Argitoidud

Kreemine kanapirukas

Keskmine hinne: 2.31 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Seda pirukat on hea valmistada nelja 10 cm pirukavormi, üks igale sööjale. Kui väikesi vorme ei ole, siis tee suur pirukas ja pikenda küpsemisaega. Täidist on mugav teha külmutatud köögiviljast, kuid võid kasutada ka samas koguses värsket köögivilju.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 min + külmkapis 1 tund + 25–30 min ahjus

Kogus: 4 portsjonit
1. Sega pehme või kuivainetega. Lisa jogurt ja sega-suru ühtlaseks tainaks. Pane tunniks külmkappi.

2. Valmista täidis. Selleks kuumuta pannil võid, kuni see hakkab vahutama, lisa koor ja keeda u 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Sega hulka riivjuust ja kuumuta segades, kuni juust on sulanud. Lisa köögiviljad ja tükeldatud kanaliha, kuumuta veel 4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud maitseroheline. Jahuta täidis.

3. Jaga tainas neljaks, eralda igast neljandikust 2/3 ja rulli nii laiaks, et see kataks vormi põhja ja ääred. Tõsta vormidesse ja lisa täidis.

4. Kõrvalepandud tainatükid rulli vormisuurusteks ketasteks ja pane vormidele katteks. Tee kattesse sisselõige. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, suurt vormi 35–40 minutit. Serveeri värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maarja 12.juuli 2016 01:07
Tere, kui seda täidist teha kas siis kui olen lisanud või ja koore pannile ja tuleb seda umbes 5 minutit keeta, siis tuleb ka kuumust tõsta maksimumini? Nii nagu vett keeta soovides? Või jääb kuumus samaks?
1