Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga

Argitoidud

Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toitev pirukas, mis eriti hästi maitseb kuuma puljongiga. Sibul lisab muidu mahedale porgandile särtsu.

üle 60 min

50 min + 30–35 min ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
500 g Pärmi-lehttainas
TÄIDIS
500 g Porgand
3 tk Keedetud muna
50 g Roheline sibul
0.75 dl Majonees
Sool
Must pipar
Suhkur
1. Keeda porgandid soolakas vees pehmeks, 20–25 minutit. Jahuta, koori ja riivi jämeda riiviga. Haki munad ja sibul, sega porgandiga. Sega hulka majonees ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

2. Eralda tainast 2/3 ja rulli õhukeseks kettaks. Tõsta 22 cm lahtikäivasse koogivormi, nii et ka ääred oleks kaetud. Tõsta täidis tainale ja suru käega tihedalt kokku. Rulli ka ülejäänud tainas kettaks ja tõsta vormi, suru ääred tihedalt kokku. Torka kattesse augud või tee sisselõiked. Küpseta 210-kraadises ahjus 30–35 minutit.

KOMMENTAARID

H 11.aug 2016 00:35
Muskaatpähkel on porgandipirukas väga hea.
Krissu 07.dets 2015 15:46
Minu lemmik. Katsetasin teinekord teha täistera pärmi-lehttaignaga, kus olid seemned ka sees. Mõlema taignaga on superrr.
Kaisa 20.nov 2015 08:49
No kuidas on võimalik nii maitsvat sööki üldse välja mõelda!! :) Kuna mul oli hommikust natukene riisi ülejäänud segasin ka selle muna, sibula, porgandi, majoneesi massiga ja OI, kui hea sai. See pirukas näeb väga hea välja ja maitseb veel paremini! Nüüdsest meie pere suur lemmik! Järgmine kord lisaksin ise veel natuke midagi lihavat (peekonit, sinki, või hakkliha).
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes