Argitoidud

Väikesed puuviljapirukad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Väikesi praetud pirukaid saab valmistada pannil, ahju pole vajagi. Talvisel ajal serveeri neid sulašokolaadiga, suvel jäätisega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Haki kuivatatud aprikoosid väiksemaks ja tükelda õunad. Pane kastrulisse, vala peale siider, kata pott kaanega ja hauta u 20 minutit, kuni aprikoosid on pehmed ja siider peaaegu täienisti aurustunud. Suru kahvliga püreesemaks.

2. Sega jahu suhkru, küpsetuspulbri, sooda ja soolaga. Nirista hulka õli ja sega vähehaaval juurde hapupiim. Vormi tainas palliks. Rulli see jahusel laual u 30 cm kettaks, millest lõika u 10 cm läbimõõduga kettad. Tõsta igale kettale 1 sl jahtunud täidist. Niisuta tainaääred külma veega ja suru tihedalt kokku. Suru äär kahvliga kokku.

3. Kuumuta õli pannil ja prae pirukaid mõõdukal kuumusel 8–10 minutit, korra ümber pöörates, kuni pirukad on kuldpruunid. Serveeri soojalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa