Argitoidud

Kirsipirukas jõhvikatega

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: Kodukiri Autor: Pilel Enden
Klassikalist kirsipirukat täiendavad siin hapukad jõhvikad. Magushapu pirukas maitseb kõige paremini soojalt vanillijäätisega.
Valmistusaeg: üle 60 min

45 min + 30 min külmkapis + 40–45 min ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Hõõru pehme või hulka tuhksuhkur, munakollased, sool ja jahu. Suru tainaks ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Sega kausis kokku suhkur, maisitärklis, muskaat ja nelk. Sega hulka kirsid ja jõhvikad. Külmutatud kirsse ei pea eelnevalt sulatama. Jäta 15 minutiks seisma.

3. Rulli 300 g tainast kettaks ja kata sellega 22 cm lahtikäiva koogi- või pirukavormi põhi ja ääred. Tõsta peale täidis. Rulli ülejäänud tainas ristkülikuks ja lõika sellest u 1 cm laiused ribad, pane need pirukale katteks.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa