Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Põldmarjapirukas toorjuustukreemiga

Argitoidud

Põldmarjapirukas toorjuustukreemiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahedaist marjadest pirukat serveeri vahuse toorjuustukreemiga. Muidugi võid kasutada ka vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

üle 60 min

30 min + 40–45 min ahjus

Retsept
portsjonile
PÕHI
4 dl Nisujahu
1.5 dl Suhkur
150 g Või
TÄIDIS
800 g Põldmarjad (külmutatud või värsked)
2 spl Kartulitärklis
3 spl Suhkur
200 g Toorjuust
2 spl Suhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
Kaunistamiseks mündilehed
1. Mõõda jahu lauale, lisa suhkur ja külm või. Haki läbi ja tõsta 24 cm pirukavormi põhja.

2. Sega 500 g põldmarju suhkru ja tärklisega. Külmutatud marjadel lase enne sulada ja nõrguda. Tõsta marjad tainale ja küpseta 180-kraadises ahjus 40–45 minutit, kuni tainas on läbiküpsenud ja kuldpruun.

3. Mikserda suhkur toorjuustu hulka. Püreeri 200 g marju ja mikserda samuti toorjuustu hulka. Vahusta koor ja sega kreemiga. Tõsta kreem jahtunud pirukale. Kaunista ülejäänud marjade ja mündilehtedega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes