Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Flambeeritud põdramaks

Argitoidud

Flambeeritud põdramaks

Merrit Kiho Püssiga köögis
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Sel kaugel ajal oli põdramaksa küpsetamine lihtne ja krutskiteta ettevõtmine. Püromaanina olen nüüdseks lisanud vahepealse tulega mängimise. Aga maitsev on ta ka nii!
Retsept
portsjonile
600 g Kelmestest puhastatud maks
Piim leotamiseks
100 g Taluvõi
Sool
Must pipar
4 cl Konjak
Hapukoor soovi korral
1. Viiluta puhastatud maks nii umbes sentimeetripaksusteks tükkideks. Kes selle rustikaalset maitset pelgab, võib maksa leotada paar tundi piimas (võtab liigse vere välja).

2. Aja pannil või särisema, võta piimas leotatud ja majapidamispaberiga hoolega kuivatatud maksaviilud, vürtsita soola-pipraga ja prae mõlemalt küljelt minutike.

3. Tõsta tulelt, vala peale konjak ja pane tikust põlema. Ole ettevaatlik, et ennast ja maja ei süüta! Tõsta taas tulele ja lase alkoholil karamellistuda. Tummisema toidu puhul lisa 250 grammi hapukoort, lase korraks keema tõusta, tõsta lauale ja söö kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes