Argitoidud

Flambeeritud põdramaks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Püssiga köögis Autor: Merrit Kiho
Sel kaugel ajal oli põdramaksa küpsetamine lihtne ja krutskiteta ettevõtmine. Püromaanina olen nüüdseks lisanud vahepealse tulega mängimise. Aga maitsev on ta ka nii!
Kogus: 4 portsjonit
1. Viiluta puhastatud maks nii umbes sentimeetripaksusteks tükkideks. Kes selle rustikaalset maitset pelgab, võib maksa leotada paar tundi piimas (võtab liigse vere välja).

2. Aja pannil või särisema, võta piimas leotatud ja majapidamispaberiga hoolega kuivatatud maksaviilud, vürtsita soola-pipraga ja prae mõlemalt küljelt minutike.

3. Tõsta tulelt, vala peale konjak ja pane tikust põlema. Ole ettevaatlik, et ennast ja maja ei süüta! Tõsta taas tulele ja lase alkoholil karamellistuda. Tummisema toidu puhul lisa 250 grammi hapukoort, lase korraks keema tõusta, tõsta lauale ja söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa