Argitoidud

Gorgonzolaga täidetud metssea välisfilee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Püssiga köögis Autor: Merrit Kiho
See juustu toppimine lihatükkidesse on pisut keeruline tegevus, kuna osa vastutõrkuvast juustust üritab lihast mööda lipsata, põrandale põigelda ja maailma avastama minna. Aga ära heitu, sest enamik liha sisse jõudnust annab tükkidele enneolematult hõrgu maitse ja küllap peres olev kass või koer koristab plehku pannud pahareti enne suurde ilma seiklemist ... oma kõhtu.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Tee lihatükkidele ühte külge sisselõige ja pressi neisse umbes teelusikatäis Gorgonzolat.

2. Pruunista liha pannil oliiviõlis igast kandist umbes 2 minutit. Nüüd flambeeri ehk teisisõnu tõsta hetkeks pann pliidilt näiteks lõikelauale, kalla liha peale alkohol ja süüta tikuga põlema.

3. Võta liha pannilt, pane sinna võid ja pruunista kergelt sibulad, lisa sõrmede vahel pudistatud ülejäänud juust, vein, puljong ja koor. Lase kastmel vähemaks keeda, nii et umbes pool alles jääb. Pane liha kastmesse, kata pann kaanega ning jäta tasasele tulele mõneks minutiks podisema. Maitsesta soola ja pipraga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa