Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kruubi-köögiviljapuder

Argitoidud

Kruubi-köögiviljapuder

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kruubipuder on traditsiooniline mardi- ja kadripäeva toit, mida tihti jagati ka naabritega. Koos köögiviljadega maitseb see sügistalvel eriti hea. Putru võib teha suure pajatäie, nii saab seda järgmisel päeval ka praadida.

40-60 min

Retsept
portsjonile
200 g Pastinaak
3 dl Odrakruubid
Sool
200 g Porgand
750 g Kartul
1 l Vesi
SERVEERIMISEKS
150 g Maasuitsusink
2 tk Sibul
1. Koori ja tükelda kartulid, porgandid ning pastinaak. Pane soolaga maitsestatud keeva vette. Aseta peale pestud kruubid (ära sega).

2. Hauta 45 minutit või kuni kõik ained on hästi pehmed. Sega ühtlaseks pudruks. Tükelda sink ja pruunista pannil, tõsta kõrvale.

3. Koori-tükelda sibulad ning prae samal pannil läbipaistvaks. Serveeri putru singi ja sibulaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke