Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Jäätisesändvitš

Argitoidud

Jäätisesändvitš

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Jääkülmad jäätisekoogiampsud sõna otseses mõttes sulavad suus. Mõru biskviitpõhi ja magus vanillijäätis täiendavad teineteist kenasti. Kook sobib hästi kiiresse jõuluaega, kuna selle saab varem valmis teha ja sügavkülma panna.

üle 60 min

20 minutit + 5 minutit ahjus + 3 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
BISKVIIT
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.75 dl Kartulijahu
3 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
0.5 l Vanillijäätis
SERVEERIMISEKS
Tuhksuhkur
Vaarikamoos või muu meelepärane moos
1. Pane ahi 225 kraadi juurde sooja. Vooderda väiksem ahjuplaat (45 x 30 cm) küpsetuspaberiga.

2. Vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks. Sega kakao, küpsetuspulber ja kartulijahu. Sõelu kuivained munavahu hulka, samal ajal ettevaatlikult segades.

3. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju alumisel siinil umbes 5 minutit. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile. Laota niiske rätik peale. Lase jahtuda ja tõmba enne all olnud paber ära.

4. Lõika biskviit pooleks. Lase jäätisel veidi sulada ning määri see paksult ühele põhjapoolele. Tõsta teine pool peale. Pane kook sügavkülma vähemalt 3 tunniks.

5. Võta 10 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja lõika tükkideks. Sõelu peale tuhksuhkrut ning serveeri moosiga.

Märksõnad

jäätisesändvitš

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool