Argitoidud

Peedimaki

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sushi Autor: Epp Mihkels
Taimne sushi-rull, mille sisse on vupsanud eestimaine keedetud või ahjus küpsetatud peet. Koos vähese õrnalt marineeritud wasabi'ga sobib peet ideaalselt riisirulli sisse ja maitsemeeli paitama.
4-6 tk

1. Riivi peet jämedama riiviga. Eriti kaunis jääb see, kui kasutad ribastava lõikuriga riivi. Sega sushi-äädikas koos suhkruga peedi hulka.

2. Lõika norileht keskelt pooleks. Aseta poolitatud leht põigiti rullimismatile ja kanna sellele külmas vees niisutatud kätega ühtlane kiht riisi, jättes lehe ülemise ääre 1 cm laiuselt katmata.

3. Võta näpuotsaga wasabi’t ja tõmba sellega riisile 2 cm kaugusele alumisest servast õrn triip maitsestamiseks. Raputa pinnale veidi seesamiseemneid. Seejärel kata wasabiriba riivitud peedist moodustatud triibuga. Peediriba paksus võiks olla 1 cm, muidu pole rulli mugav kokku keerata.

4. Keera rull kokku ning lõika kõigepealt pooleks ja siis veel pooleks või kolmeks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa