Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Temaki külmsuitsulõhe ja köögiviljadega

Argitoidud

Temaki külmsuitsulõhe ja köögiviljadega

Epp Mihkels Sushi
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Temakiks nimetatakse käsitsi kokku keeratud koonusekujulist sushi-rulli, mis meenutab jäätisetuutut. Nii riis, kala kui ka meelepärased köögiviljad on tuutusse pistetud ja lausa ahvatlevad hammustama. Olenevalt sellest, kas soovid suurt või väikest temakirulli, lõika norileht kas põigiti pooleks või neljaks.
Retsept
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
1 tk Õhuke (umbes 0.5 cm) pika kurgi riba
4 tk Pikk avokaadoriba
4 tk Külmsuituslõhe- või forelliriba
4 tk Paprikariba
4 tk Kiiviriba
Wasabi
Seesamiseemned
2-4 tk

1. Valmista ette köögiviljad, siis on lihtne temaki kokku laduda ja keerata.

2. Lõika norileht sobiva suurusega tükiks ja aseta peopesale või kasuta spetsiaalset silikoonist rullimislehte.

3. Laota norilehe keskele kolm- või nelinurkselt õrn kiht riisi ja määri sellele pisut wasabi’t. Tõsta riisile maitse järgi köögiviljaribad ja kala, jättes otsad üle noriääre.

4. Keera norileht ümber köögiviljade tuutuks, nagu keeraksid vahvlit. Niisuta pisut norilehte, et ääred hästi kleepuksid. Kaunista seesamiseemnetega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes