Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Värviline lambapada

Argitoidud

Värviline lambapada

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Värvilisele lambapajale lisavad head mekki tomat, paprika, münt, sibul, küüslauk ja punavein. Kui sa lambalihast lugu ei pea, valmista sarnast rooga veisefileega. Kõrvale sobib nii riis kui kartul.

üle 60 min

30 minutit + 1–1,5 tundi ahjus

Retsept
portsjonile
1 kg Kondiga talleliha, nt ribi (või kondita talleliha 700 g)
4 tk Küüslauguküüs
3 tk Väiksem sibul
1 tk Kollane paprika
1 tk Punane paprika
1 purk Kooritud tomatid
2 dl Kuiv punane vein
4 spl Oliiviõli
2 tk Loorberileht
0.5 tl Cayenne'i pipar (või 1 värske hakitud tšilli pipar)
2 spl Kuivatatud münt
Must pipar
Sool
1. Peenesta küüslauk. Lõika sibulad õhukesteks ribadeks. Tükelda paprikad ja liha paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja pruunista seal lihatükid portsjonite kaupa.

2. Prae ka küüslauk ja sibul. Tõsta liha ja sibul malmpotti, lisa loorber, vein ja tomatihoidise vedelik. Maitsesta soola, musta pipra, Cayenne’i pipra või tšilli ja mündiga.

3. Hauta pliidil vaevalt keevana 30 minutit ehk kuni liha on peaaegu pehme.

4. Lisa tükeldatud paprikad ja konservtomatid. Küpseta 160kraadises ahjus kaane all veel 1–1,5 tundi ehk kuni liha on täiesti pehme.

Märksõnad

lambapadavärviline

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool