Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Karask, soolaseenesalat ja munavõi

Argitoidud

Karask, soolaseenesalat ja munavõi

Mari-Liis Ilover Piknikule!
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover

20-40 min

Retsept
1 spl Õli
100 g Peekon
3 tk Sibul
KARASKITAINAS
0.5 l Pett, hapupiim või keefir
5 dl Odrajahu
1 tl Sool
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Sooda
3 spl Sulatatud või
2 tl Köömned
SOOLASEENESALAT
300 g Soolaseened
1 tk Sibul
1 dl Hapukoor
1 spl Hakitud till
MUNAVÕI
3 tk Muna
0.5 tl Sool
100 g Või
1 spl Hakitud till
Karask
1. Lõika peekon ribadeks. Lõika sibulad pooleks ja viiluta õhukesteks poolratasteks.

2. Kuumuta pannil õli ja prae peekonit 5–7 minutit. Lisa sibulad ja prae veel kuni 10 minutit. Sega kõik karaskiained hoolsalt omavahel läbi.

3. Kata 34x23 ahjuplaadi või -vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see omakorda võiga. Vala tainas küpsetuspaberile ja laota sellele peekonisibulasegu.

4. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Vajadusel kata küpsetamise lõpuosas pealt fooliumiga.


Soolaseenesalat
1. Leota soolaseeni külmas vees olenevalt soolasusest pool tundi kuni tund. Nõruta ja loputa voolava vee all.

2. Haki seened ja sibul võimalikult väikesteks tükkideks. Sega juurde hapukoor ja till.


Munavõi
Keeda munad kõvaks. Koori jahtunud munad ja haki kahvliga vajutades peeneks. Sega toasooja või ja hakitud tilliga. Maitsesta soolaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes