Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suur kohupiima-virsikukook

Argitoidud

Suur kohupiima-virsikukook

Pille Enden Aed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Magus paneb söömaajale korraliku punkti. Kohevast mahlasest kohupiimakoogist ei ütle ära ükski talguline.

üle 60 min

20 minutit + 40–45 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
8 dl Täistera-nisujahu
2 dl Hele muscovado suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
200 g Või
2 tk Muna
2 dl Hapukoor
TÄIDIS
2 tk Konservvirsikud purgis (820g purk)
500 g Kohupiim
1 dl Hele muscovado suhkur
3 tk Muna
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
16 tk

1. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 kõrvale. Ülejäänud 2/3 taina hulka sega munad ja hapukoor ning tõsta kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30 x 40 cm) küpsetuspaberile.

2. Nõruta ja viiluta virsikud. Sega kohupiim munade ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja -mahlaga.

3. Lao tainale virsikuviilud ja tõsta peale kohupiimamass. Puista üle kõrvaletõstetud tainapuruga. Küpseta 200- kraadises ahjus 40–45 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke