Argitoidud

Piparkoogimaitseline britatort

Keskmine hinne: 3.76 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Pohlad ja pohlamoos kreemi sees ning jõuluvürtsid teevad sellest britatordist ehtsa pühademaiuse. Tort maitseb hästi nii kohe pärast kokkupanekut kui ka järgmisel päeval.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund + 25 minutit ahjus

16 tk

1. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega jahu, küpsetuspulber, ingver ja kaneel. Lisa kuivained piimaga vaheldumisi või-munavahule ning sega ühtlaseks.

2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta beseekihi tarvis munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja kaneel. Kata tainas ettevaatlikult munavahuga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 25 minutit.

3. Lase jahtuda. Vajadusel säilita põhja toatemperatuuril ahjurestil küpsetuspaberi all. Nii säilib see ööpäev.

4. Kreemi tarvis vahusta koor, sega hulka kohupiim, pohlad, pohlamoos ja purustatud piparkoogid. Lõika põhi pooleks. Tõsta üks pool alusele, kata kreemiga ning tõsta teine põhjapool peale. Sõelu üle tuhksuhkruga, kaunista soovi korral pohladega ja lõika ruutudeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ave 31.dets 2015 08:00
pooleks lõikad põhja koos beseekihiga. ning selle beseekihi peale paned kreemi ning kreemi peale teise poole põhja koos beseekihiga.
To Anne 12.dets 2015 13:15
Taigna valad küpsetusplaadile, seejärel paned ettevaatlikult peale beseekihi ning küpsetad valmis. Võtad ahjust välja, lased jahtuda, lõikad pooleks. Üheke poolele paned peale kreemisegu ning teise poole tõstad sellele peale. Valmis ta ongi.
anne 11.dets 2015 17:39
ei saa algul panen taigna koos munavalgega ahju siis võta välja ,kas selle sama taigna põhja lõikan pooleks,mille peal on besee,kuhu kreem käib siis,väga raske on aru saada aga tahaks
1