Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Röstitud paprika ja Kreeka pähkli võie

Argitoidud

Röstitud paprika ja Kreeka pähkli võie

Lia Virkus Pähklipureja
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Röstitud paprikad on hõrgu maitsega, neist koos kreeka pähklitega valmistatud võie veel parem. Mõnus suupisteamps koos köögiviljade või näkileibadega.

40-60 min

Retsept
portsjonile
3 tk Punane paprika
60 g Kreeka pähklid
2 tl Tomatipasta
2 spl Oliiviõli
3 spl Riivsai
0.5 tl Cayenne'i pipar
Kaneel
Sool
3 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Koriandrilehed
1. Lõika paprikad neljaks, eemalda seemned ja tõsta, nahk üleval, küpsetusplaadile. Rösti 225 kraadi juures 20 25 minutit, kuni nahk hakkab mullitama (tekivad mustad mullid).

2. Võta ahjust ja pane 15 minutiks kilekotti – nii tuleb nahk kergelt maha. Lõika kooreta paprikasektorid suuremateks tükkideks. Haki pähklid jämedalt.

3. Pane paprikatükid, pähklid, tomatipasta ja oliiviõli blenderisse. Püreesta. Sega hulka riivsai, pipar, kaneel, sool, sidrunimahl ja hakitud koriandrilehed.

4. Tõsta kausikesse ning kaunista värskete koriandrilehtede ja kreeka pähklitega.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga