Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Seemnepaneeringus kalafileed

Argitoidud

Seemnepaneeringus kalafileed

Lia Virkus Pähklipureja mõnus elu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seemnepaneeringus kalafileed on kui ise valmistatud tervislikud kalapulgad. Kala paneerimiseks valmista ette 3 taldrikut: muna, jahu ja seemnetega. Nii on valmistamine lihtne ja mugav. Krõmps seemnesegu lisab tervislikele kalapulkadele nii meile vajalikke asendamatuid rasvhappeid kui ka mõnusat pähklimaitset.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Suur valge kalafilee (võib olla ka sügavkülmutatud)
1 tk Muna
2 dl Nisu-, rukki-, spelta- või tatrajahu
2 dl Seemnesegu (kõrvitsa-, päevalille- või seesamiseemned)
Praadimiseks külmpressitud oliiviõli või või
TATARI KASTE
2 dl Hapukoor või türgi jogurt
1 dl Mädarõikamaitseline majonees
1 tk Keedetud muna
2 tk Marineeritud kurk
Sidrunipipar
Hakitud till
1. Lõika kalafilee tükkideks ning maitsesta soola ja valge pipraga.

2. Sega ühes supitaldrikus jahu vähese soolaga. Klopi teises supitaldrikus muna teelusikatäie veega lahti.

3. Kasta kalafileed mõlemalt poolt esmalt munasse ja seejärel jahusse. Viimaks paneeri seemnesegus. Tõsta kuumale pannile ning prae võis või õlis mõlemalt küljelt kuldpruuniks.

4. Haki kastme jaoks keedumunad ja marineeritud kurk. Sega ülejäänud ainetega ja serveeri koos kalapulkadega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes