Argitoidud

Salatilehtedel suupisted vürtsika pardihakklihaga (laab)

Keskmine hinne: 4.12 Allikas: Tulge külla! Autor: Mari-Liis Ilover
Laab-salati, mis ei ole just väga tuntud roog, avastasin Tais reisides ning valmistan seda sageli, kasutades erinevat hakkliha. Pidulikumaks puhuks sobib hästi pardiliha. 
 Tais süüakse laab’i osana eelroogadest. Maitsestatud hakklihasegu tõstetakse väikestele kaardus, justkui pisikesi kausse meenutavatele salatilehtedele. Selliseid salatilehti ei pruugi meie kauplustest alati leida, kuid salat maitseb täpselt sama hästi ka kahvliga süües ning salatit, kurki ja ube kõrvale krõmpsutades. Värsked lisandid aitavad teravust tasakaalustada ja mahendada. Röstitud (toored) riisiterad on mõnusalt pähklise maitsega ja annavad salatile krõmpsuva tekstuuri. Hakklihasegu saab varem valmis teha ning seda võib serveerida kas otse pannilt kuumana või siis toasoojalt.

1.  Kuumuta riisi kuival kuumal pannil, kuni terad on helepruunid (5–7 minutit). Purusta uhmris või köögikombainis jämedateraliseks puruks.

2. Eemalda pardifileelt osa rasvasest nahast, osa võib peale jääda. Lase filee läbi hakklihamasina, kasuta võimalusel suuremate aukudega tera.

3. Haki kalganijuur, sibulad, küüslauguküüned ja tšillikaun.

4. Kuumuta tavalisel või vokkpannil õli. Prae hakkliha, sibulat, küüslauku, kalganijuurt ja tšillit segades, kuni liha pole enam roosa. Sega hulka tšillipulber ja hakitud ürdid.

5. Sega eraldi kausis kokku kastmeained ja lisa kaste praetud hakklihasegule. Sega hulka pool röstitud ja purustatud riisist.

6. Laota vaagnale või kaussi salatilehed ja tõsta peale toatemperatuuril hakklihasegu. Raputa peale ülejäänud riisipuru. Lisa oad ja mõned kurgiviilud. Kaunista ürdilehtedega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa