Argitoidud

Šokolaadiekleerid

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Kertu Lukas
Ekleeritaina valmistamine nõuab mõningast osavust, kuid tulemus väärib küünlaid – magusasõprade süda on võidetud.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Kuumuta ahi 200 kraadini ja aseta ahju metallist veenõu, et tekitada niiskust.

2. Pane piim, vesi, või, suhkur ja sool paksu põhjaga kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja sõelu juurde jahu, sega ühtlaseks. Pane pliidile tagasi ja kuumuta spaatliga pidevalt segades 2–3 minutit.

3. Võta pliidilt ja jahuta segu tainakonksudega madalal kiirusel mikserdades. Samal ajal lisa ükshaaval munad. Kui tainas on ühtlane, läikiv ja taina tipp vajub alla, pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetusplaadile umbes 1,5 cm paksused ja 5–6 cm pikkused tainaribad. Küpseta ahjus 18–20 minutit, kuni ekleerid on ilusti kerkinud.

4. Võta veenõu ahjust välja, keera temperatuur 180 kraadile ja küpseta veel 5 minutit. Võta ekleerid ahjust ja lase jahtuda.

5. Valmista kreem. Selleks sega kausis suhkur, maisitärklis ja munarebud. Kuumuta piim kastrulis keemiseni ja vala munakollaste hulka, pidevalt segades. Sega ühtlaseks ja vala segu kastrulisse tagasi. Kuumuta segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta pliidilt, lisa šokolaad ja või. Sega ühtlaseks. Kata kreem toidukilega nii, et kile jääb ühtlaselt vastu kreemi (nii ei teki kreemile nahka peale). Tee ekleeride alla väike auguke ja pritsi kreem sealt sisse.

6. Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad veevannil, lisa sekka toatemperatuuril pehmeks sulanud või, siirup ja vesi. Kasta ekleeride pealmine kiht glasuuri sisse. Kaunista meelepäraselt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa